Kom langs op de Maker Faire Gent op HET grootste DIY-festival ter wereld op 26, 27 of 28 april @Chinastraat te Gent

Voedingsplan of adviesplan

Een voedingsplan of adviesplan: waarom ervoor kiezen en wat kan u verwachten?

Dit is een voedingscheck met een aangepast voedingsplan erbij. Dit wil zeggen dat we volgens het ‘goed-beter-best’-principe te werk gaan en zo de voeding van uw kat of hond van goed naar beter brengen. Hierbij zijn u en uw dier diegene die aangeven wat de noden en wensen zijn. Want ook al gaan we naar de “beste” voeding, dit wil niet zeggen dat uw dier dit gaat opeten of dat deze voeding bij u levensstijl past.

Er zijn verschillende situaties waarin een voedingsplan/adviesplan de beste keuze kan zijn:

Aan de hand hiervan maakt u nu een keuze (of neemt u contact op en ondersteun ik u bij deze keuze):

Krijgt uw dier een
‘kant en klare’- voeding
en wilt u overstappen
naar een ander k&k voeding?
Krijgt uw dier een
'kant en klare'- voeding
en wil u overstappen
naar een verse of rauwe
voeding?
Krijgt uw dier reeds verse
of rauwe voeding en wil u
overstappen naar een ander
verse of rauwe voeding?
U wenst begeleiding
bij een eliminatie dieet?
Dit is enkel in samenwerking
met uw dierenarts
Uw dier heeft GEEN gezondheidsproblemen. Uw dier heeft WEL gezondheidsproblemen. Uw dier heeft GEEN gezondheidsproblemen. Uw dier heeft WEL gezondheidsproblemen. Uw dier heeft GEEN gezondheidsproblemen. Uw dier heeft WEL gezondheidsproblemen.
€189 incl BTW €209 incl BTW €199 incl BTW €219 incl BTW €199 incl BTW €219 incl BTW €599 incl BTW
Maar wat houden deze juist in?

Als u een voedingsplan boekt dan start dit voor u met het invullen van een vragenlijst die mij een eerste inkijk geeft in het leven van uw huisdier. Hierna plannen we een kennismakingsgesprek in, deze gaat voor katten het liefst door in mijn praktijk te Aalst en voor honden doen we dit het liefste met een huisbezoek; dit duurt een 40 tal minuten. Het is belangrijk dat u uw dier meebrengt, dit geeft mij de mogelijkheid om bepaalde zaken te bekijken zoals gewicht en lichaamsbouw. Het is namelijk belangrijk dat uw dier verder in goede gezondheid is (jaarlijkse checkup bij de dierenarts, regelmatig ontwormen,enzovoort), naast gezondheidsproblemen die een voedingsaanpassing vereisen natuurlijk (want daarvoor bent u misschien hier).

Tijdens dit gesprek bekijken we wat jullie (kat/hond en eigenaar) noden zijn en kom ik alles te weten waar ik rekening moet mee houden in het opmaken van een voedingsplan voor uw lieverd.

Tip: breng de voeding mee (dit mag een lege verpakking zijn of wikkel), want soms vermelden de fabrikanten meer op hun verpakking als op hun website.

Na deze kennismaking begint mijn werk, namelijk een grondige analyse.

Deze grondige analyse giet ik in een verslag, waar ik alles in klare en duidelijke taal uitleg. En we overlopen dit samen in een 1ste opvolggesprek. Dit kan zowel online als persoonlijk. En zal een 45min tot een uur in beslag nemen.

Afrondgesprek is nodig om te kijken hoe het nu effectief gaat met het voedingsplan die ik heb opgesteld voor uw kat. Zijn er kleine aanpassingen nodig? Hebt u nog vragen? Maar ook zeker wat vonden u en uw kat van onze dienstverlening?

Als u wenst kan er nog een vervolggesprek gepland worden om te kijken hoe de voeraanpassing verloopt. Deze kan u tot 3 maand na het afrondgesprek plannen en valt zo nog in dit voedingsplan; zo voorkomt u dat er een volledige voedings-check zal moeten worden aangerekend. Profiteer zeker van deze kans om een vervolggesprek in te plannen!

Even een kort overzicht van de hierboven genoemde gesprekken:

Doel? Duur (ongeveer)? Plaats?
Kennismaking U en uw dier leren kennen. Wat zijn jullie noden? 40 minuten In mijn praktijk met uw kat
1ste opvolggesprek Overlopen van voedingsplan en start van de overstapfase 45 – 60 minuten In mijn praktijk of online
(na 1 week) 2de Opvolggesprek Hoe verloopt de overstap? Wat leren we uit het voedingsdagboek van uw kat? 15 – 30 minuten Online
(na 1 tot 2 weken) 3de opvolggesprek Hoe verloopt de overstap nu? 15 – 30 minuten Online
Nog opvolggesprekken nodig tijdens overstapfase, dan zijn deze mogelijk!
(na 2 tot 3 weken) 4de opvolggesprek Einde van de overstapfase = evaluatie tijd: is het vooropgemaakte voedingsplan nog haalbaar, zijn er aanpassingen nodig? + heeft u nog vragen? 30 minuten Online
(na 1 maand) Afrondgesprek Hoe gaat het met het voedingsplan? Nog kleine aanpassingen nodig? 30 minuten Online of in mijn praktijk
Extra gesprek (binnen de 3 maand na afrondgesprek!!) Deze extra sessies is inbegrepen in uw voedingsplan als deze binnen de 3 maand na het afrondgesprek plaatsvindt! 15 – 30 minuten Online of in mijn praktijk