Voedingscheck

Een voedingscheck, wat kan u verwachten?

De naam zegt het zelf; hierbij checken we de voeding van uw kat/hond. Dit doen we door een analyse te maken van de verschillende aspecten van deze voedingen(of dit nu 1 of meerdere soorten zijn). Deze verschillende aspecten zijn bv de ingrediëntenlijst en de voedingswaarden. Maar er moet ook rekening gehouden worden met uw kat/hond als individu (lichaamsbouw, gewicht, activiteitsniveau,…)

Als u een voedingscheck boekt dan start dit voor u met het invullen van een vragenlijst die mij een eerste kijk geeft in het leven van uw dier. Hierna plannen we een kennismakingsgesprek in, deze gaat voor katten het liefst door in mijn praktijk te Aalst en voor honden het liefst als huisbezoek. En deze duurt een 40  tal minuten. Het is belangrijk dat ik de huistijger of hond in kwestie ontmoet, dit geeft mij de mogelijkheid om bepaalde zaken te bekijken zoals gebit en lichaamsbouw.Tijdens dit gesprek bekijken we wat jullie noden zijn en kom ik alles te weten waar ik rekening moet mee houden in mijn voedings-check.

Tip: Als u langs komt breng de voeding mee (dit mag een lege verpakking zijn), want soms vermelden de fabrikanten meer op hun verpakking als op hun website.

Na deze kennismaking, begint mijn grote analyse. Hierbij ga ik eerst kijken wat uw dier eigenlijk echt nodig heeft om zichzelf te onderhouden, dit zijn dan gemiddelde waarden waar uw dier moet rond zitten. Dit is voor iedere kat/hond anders! Dan bekijken we op verschillende vlakken de voeding die u kat/hond nu krijgt, de resultaten hiervan leggen we dan naast deze van wat uw kat/hond gemiddeld nodig heeft iedere dag.

Hierdoor komen zowel tekorten als overdoseringen aan het licht en kan ik gaan kijken wat er aangepast zal moeten worden.

Dit alles giet ik in een verslag waar alles in detail staat uitgelegd.

Als extraatje begin ik dit verslag met algemene informatie rond voeding voor katten of honden. Waar moeten we op letten en wat zijn de voor- en nadelen van bepaalde voedingskeuzes.

Daarna begin ik aan het effectieve analyse en vorm ik uiteindelijk een conclusie over de voeding die u dier nu krijgt. Dit alles wordt in duidelijke taal uitgelegd en in een afrondgesprek overlopen.

Afrondgesprek is nodig om uw input te verkrijgen over het verslag die ik opstelde. Zo maak ik het mogelijk om nog kleine aanpassingen te doen als deze nodig zijn, verduidelijkingen te geven waar nodig.

Als u wenst kan er nog een vervolggesprek gepland worden om te kijken hoe de voer aanpassing verloopt. Deze kan u tot 3 maand na het afrondgesprek plannen en valt zo nog in deze voedings-check; zo voorkomt u dat er opnieuw een volledige voedings-check zal moeten worden uitgevoerd. Profiteer zeker van deze kans om een vervolggesprek in te plannen!

Bij een voedings-check valt u onder 1 van 2 categorieën:

Krijgt uw dier een ‘kant-en-klare’ voeding?
Zoals korrels of blikvoer
Krijgt u dier een rauwe of verwe voeding?
(of een combo met k&k voeding)
Uw dier heeft GEEN gezondheids- problemen. Uw dier heeft WEL gezondheids-problemen Uw dier heeft GEEN gezondheids- problemen. Uw dier heeft WEL gezondheids-problemen
€ 119 incl BTW € 139 incl BTW € 129 incl BTW € 149 incl BTW