Over ons

Maak kennis met ons gezin

Hallo, ik ben Laurien, geboren in ’96 en steeds een dierenliefhebber geweest. Voornamelijk met katten voel ik mij al langer verbonden. Spijtig genoeg ben ik niet opgegroeid samen met dieren, maar vanaf het eerste jaar dat mijn man (Jonathan) en ik samen woonden, adopteerden we onze eerste kat samen. Vida Nueva kwam in 2015 bij ons gezin. Het was een zorgen beestje van toen 8 jaar oud; ondervoed, on-verzorgt, veel problemen met haar maag/darmen en stond vol eczeem.

Jonathan & Laurien 22/08/2020
Vida (2016)
Onze eerste kat

Vida zorgde ervoor dat we ons verdiepten in alles wat katten nodig hebben om zo gelukkig mogelijk te zijn; van voeding tot ras specifieke zorg! Maar ook zeker hoe belangrijk het is om te luisteren naar je kat; om hun lichaamstaal te interpreteren en op tijd naar de dierenarts te gaan (en een dierenarts te zoeken die luistert naar je verhaal, naar je zorgen).

Zoiets simpel als jaarlijks dierenartsenbezoek is voor veel katteneigenaars geen logisch gegeven! Wij ondervonden snel hoe belangrijk dit is voor katten; het zijn meesters in het wegsteken van hun gevoelens/pijn.

Onze eerste kitten

In 2017 gaf Vida aan volledig hersteld te zijn en nood te hebben aan een poezenvriendje. We gingen op zoek naar een hobbykweker die in huiselijke sfeer kweekte en natuurlijk de gezondheid van de kittens en moederpoezen voorop stelde. In oktober dat jaar werd Charlie geboren en begin 2018 kwam ze bij ons wonen. Bijna onmiddellijk waren ze onafscheidelijk. En we genoten van het nieuwe leven in huis!

Charlie (2018)
Luna (2020)
Tweede rescue kat en spijtig nieuws

Ongepland kwam in 2020 rescue Luna erbij (geboren in 2016). Ze was duidelijk ziek, maar effectieve diagnoses had ze nog niet. Dus samen starten we de zoektocht naar antwoorden en vergrote zo onze kennis nog meer (astma, Feline Urticaria Pigmentosa).

Begin 2021 merkten we dat er iets mis was met Vida, na een periode van onderzoeken werd er darmkanker vastgesteld. Dierenartsen gaven aan dat ze nog maximaal 3 maanden te leven had. Daarom maakten we een plan op voor palliatieve zorgen, om haar kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden. In september stierf ze in onze armen. We hadden de eer om haar bijna 7 jaar in ons leven te mogen hebben! En daar zijn we haar heel dankbaar voor!

Ik wou alle kennis en ervaring dat we hadden opgebouwd niet zomaar verloren laten gaan. En Luna hielpen we nu al met de kennis die we door Vida geleerd hadden!

Het helende effect van katten

Zelf heb ik al heel mijn leven lang last van depressie en angst; en Vida hielp hierbij. Op heel slechte dagen was zij mijn reden om uit bed te komen en als geen ander voelde ze mij ook aan. Ik studeerde af als orthopedagoge en ging aan de slag in een MFC als leefgroepsbegeleider; dit werk deed ik super graag en met veel passie. Maar een jaar nadien sloeg het noodlot toe en belandde ik in een serieuze burn-out, mijn depressie sloeg weer toe en door alle stress werd ik ook ziek (uiteindelijk werd er prikkelbare darm syndroom vastgesteld en moest ik een speciaal dieet volgen). Opnieuw was Vida (en Charlie maakte toen ook al deel uit van ons gezinnetje) mijn steun en toeverlaat; mijn redenen om iedere dag mezelf bij elkaar te rapen. Het waren mijn therapie katten! En ze gaven duidelijk aan dat het tijd was dat ik niet alleen voor hen zorgde, maar dit voor mezelf ook moest gaan doen. Met psychologische begeleiding, een aangepast dieet, een partner die achter mij stond en veel doorzettingsvermogen; ging ik aan de slag met mezelf.

Ik probeerde aangepast werk te zoeken, maar dit verliep moeizaam. Op het moment dat we Vida verloren in september ’21; hakte ik de knoop door!

En in oktober begon ik aan mijn opleiding als ‘kattenfokker’ en als ‘voedingsdeskundige voor honden en katten’. In maart haalde ik mijn diploma van kattenfokker en begin 2023 slaagde ik voor mijn examen van voedingsdeskundige. Ik ben van nature heel leergierig en ik ben zeker dat er nog redelijk wat cursussen/studies zullen passeren!

Zelf ziek worden en van alles moeten aanpassen; met daarbij alle zorg die we aan Vida hadden moeten geven en nog steeds geven aan Luna, zorgen ervoor dat ik mezelf ervaringsdeskundige kan noemen.

Want alles wat we doen is gericht op het optimaliseren van het leven van katten, die bij ons langskomen/groot gebracht worden en/of verblijven.