Het verhaal van Lea

Lea is een vrouwelijke Canadese Sphynx geboren op 7 december 2019 in een Cattery te Rusland. Haar volledige naam daar was Zaureliya Amabel, haar roepnaam bij ons is dus Lea. Ze groeide er gelukkig en gezond op tot ze klaar was om naar haar gezin te gaan in Nederland.

Spijtig genoeg zette Corona daar een stokje voor, waardoor Lea langer moest blijven in de Cattery waar ze geboren was. Pas in oktober 2020 kon ze haar reis starten naar haar nieuwe thuis; ze was toen 10 maanden oud. Ze vloog eerst naar Duitsland voordat ze met de auto werd opgehaald door haar nieuwe gezin. Ze had er dus een behoorlijk lange reis opzitten!

Eens in Nederland mocht ze verder opgroeien als Pandora en dit tot ze oud genoeg was om alle testen te ondergaan voor een mamapoes van hun Cattery te worden. Op 19 maart 2021 mocht ze voor de eerste keer naar de kater gaan. Na een gezonde zwangerschapsperiode beviel ze via keizersnede in het Dierenziekenhuis van Rotterdam. Spijtig genoeg was er iets te traag gehandeld voordat Lea naar het Dierenziekenhuis werd gebracht, hierdoor waren er 2 van haar 7 kittens niet meer in leven. De andere 5 kwamen gelukkig gezond ter wereld! En ook met Lea ging het goed na haar spoed keizersnede! September 2021 was het al tijd dat haar kittens naar hun nieuwe thuis gingen en bleef Lea kittenloos achter, klaar om terug even te genieten van het leven zonder kittens!

Even later stopte deze Nederlandse Cattery en werd er een nieuwe thuis voor Lea (toen nog Pandora) gezocht. Via sphynx groepen op facebook geraakte we in contact en gingen op 30 april 2022 op bezoek bij haar! Even kijken of ze wel in ons gezin zou passen. Naast ons bezoek waren er reeds 2 gezinnen geweest met dezelfde opzet als de onze.

Onverwachts vroegen haar vorige eigenaars ons of we haar wilden adopteren. Terwijl wij in de gedachte waren dat we gewoon op bezoek gingen. De vorige eigenaars waren zo verrast dat Lea (Pandora) op mijn man (Jonathan) zijn schoot ging zitten. De andere 2 gezinnen hadden niet dit effect op haar gehad, toen zocht ze zelf geen benadering en liep telkens weg als ze benaderd werd.

Mijn man en ik vonden het logisch om Lea ruimte te geven! Enkel bij het binnenkomen zijn we even naar haar toe gegaan, dit om even ons hand te laten ruiken. Nadien hadden we ons in de zetel gezet op een veilige afstand van haar. Na een uurtje zat ze bij Jonathan (mijn man) op de schoot en was er niet weg te slaan.

Omdat we zelf in het gedacht waren gewoon op bezoek te gaan, hadden we ook niets voorzien om haar mee naar huis te nemen. Dus we sprongen eerst in onze auto op zoek naar een dierenwinkel in de buurt waar we de nodige zaken konden aanschaffen (bench, puppy pads en 2 catnip speeltjes).

En even later zaten we met haar in de auto opweg naar huis. Weer ergens nieuw naartoe, gelukkig enkel een autorit van 2 uur lang ipv vliegtuig en auto, maar toch zat ik in met ons kleine meid.

We hadden thuis dus ook nog niets kunnen voorbereiden, gelukkig hadden we een logeerkamer die we als ideale thuisbasis/ safe space konden inrichten voor Lea. Zo konden alle poezen op hun eigen tempo gewoon worden aan elkaar.

Lea was geen fan van vastpakken en was dus geen plakkertje, maar ze wou wel overal bij aanwezig zijn. Ze is een geruisloze snelle schaduw die passeert en je overal volgt. Ze heeft een klein fijne stem, maar kan ook goed van haar laten horen. Al klinkt het vaak meer als gepiep dan gemiauw! (héhé)

Nu is ze al gewend aan ons en kan genieten van knuffels en aaitjes met het nodige luide gespin erbij!  Als ze komt plakken is het vooral als ze krols is en haar stem durft ze nu ook veel beter in te zetten om te laten weten wat ze wil of hoe ze haar voelt! Het is ons klein speelvogeltje!

En zoals bij de algemene zaken van de Cattery vermeld, is Lea getest en ingeënt voor alle verplichte zaken, maar ook extra’s!

Hier komen alle updates terecht van onze Cattery. Wil je zeker op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in voor onze Crazy Cat Fam!!

Begin april 2023 ging Lea langs bij dekkater Marley en op 10 juni bracht ze 4 gezonde kittens op deze wereld, na een vlotte bevalling. Alle kittens hadden een mooi geboortegewicht van 85 tot 100 gram. 

Lea was een super lieve en goede mama, ze had melk genoeg en had veel geduld met haar kittens. Ze lied alle hulp van ons toe en we moesten haar de eerste maand er zelfs aan doen denken dat ze ook zelf genoeg moest eten.

Dit nestje bestond uit 2 katertjes en 2 poezen. Bruce en Jango zijn samen naar hun nieuwe thuis gegaan. Mila vond haar gouden mandje alleen en Ahsoka bleef bij ons.

Lea’s volgende bezoek aan de kater staat gepland in maart ’24 (al is dit onder voorbehoud, aangezien wij luisteren naar het lichaam van onze mamapoezen).

Mama Lea
Papa Marley
Ezra en Jango
Mila
Ahsoka